Ořechové tyčinky s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 100 g Datle
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 250 g Ovesné vločky
  • 20 g Tuk rostlinný
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 585.1 mg
  • Vláknina 18984.5 mg
  • Vitamín A 18984.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pečení tyčinek použijeme formu o velikosti 30x20 cm, kterou vymažeme tukem. Těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    Datle vypeckujeme a spolu s ořechovými jádry posekáme. Pomerančovou kůru a šťávu, olej, sůl, cukr, med, máslo na mírném plameni povaříme a necháme zchladnout. Poté vlijeme do mísy, přidáme ořechy, datle, vločky a dobře propracujeme.

  • 3

    Vzniklou hmotu vtiskneme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba čtvrt hodiny. Po upečení si nožem na povrchu vyznačíme tyčinky. Vychladlou hmotu vyložíme na vál a ostrým nožem nakrájíme tyčinky.

Komentáře k receptu