Dortíčky s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Listové těsto
  • 150 g Mandle mleté
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 563.4 mg
  • Vláknina 23390.5 mg
  • Vitamín A 23390.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Opláchnuté hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Do kastrolu vlijeme víno, citronovou šťávu, přidáme hrušky a chvíli dusíme (cca 3 minuty). Poté odstavíme a hrušky necháme okapat. Poté je podélně několikrát nařízneme.

  • 3

    V misce smícháme mleté mandle se smetanou a medem.

  • 4

    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na 3 mm, vykrájíme oválky větší než velikost hrušek. Oválky vyložíme na plech a vidličkou propícháme. Středy potřeme mandlovou náplní, poklademe hruškami řeznou stranou dolů. Okraje oválků potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut.

  • 5

    Upečené dortíčky necháme mírně zchladnout, potřeme rybízovým želé a podáváme.

Komentáře k receptu