Švýcarské makronky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 75 g Ořechy lískové
  • 75 g Mandle mleté
  • 80 g Čokoláda 70% kakao
  • 70 g Hrozinky
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 15 ks Třešně kandované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 0.5 polévková lžíce Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 222.4 mg
  • Vláknina 5979 mg
  • Vitamín A 5979 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, makronky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.

  • 2

    Z bílků se solí ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme po částech polovinu dávky cukru a šleháme, dokud sníh není lesklý.

  • 3

    Do hotového sněhu metlou zašleháme velmi zlehka zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, umleté oříšky, mandle a citronovou kůru, rozinky, skořici, rum a mouku.

  • 4

    Z hotové hmoty uděláme na plech lžičkou 30 hrudek o velikosti vlašského ořechu. Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. Hotové makronky necháme vychladnout.

  • 5

    V mezičase si připravíme polevu utřením prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou.

  • 6

    Polevou potřeme vychladlé makronky a ozdobíme půlkou kandované třešně.

Komentáře k receptu