Roastbeef

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Pepř 4 barev
  • 1 ks Sůl
  • 1 kg Nízký roštěnec
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 19 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 77542 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 36.8 mg
  • Vláknina 6666.6 mg
  • Vitamín A 6666.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso důkladně odblaníme a zbavíme šlach.

  • 2

    Pepř rozdrtíme v hmoždíři a spolu se solí důkladně vetřeme do masa, nakonec potřeme worcesterovou omáčkou.

  • 3

    Necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladnu, lépe však přes noc.

  • 4

    Před pečením maso stáhneme potravinářským provázkem ve vzdálenosti asi 2-3 cm do kříže.

  • 5

    V pekáči rozpálíme sádlo a roštěnec v něm zprudka osmahneme, aby se maso dokonale zatáhlo.

  • 6

    Pečeme v troubě na 180° přibližně 30-40 minut - roastbeef bude krásně růžový a šťavnatý.

  • 7

    Kdo má teploměr, peče dle teploty uvnitř masa, ideální teplota je 54°, max 58°.

Komentáře k receptu