Koláč s dýní a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Dýně Hokkaidó
  • 150 g Sýr Čedar
  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Brambory
  • 130 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 174.8 mg
  • Draslík 243.9 mg
  • Vláknina 8863.7 mg
  • Vitamín A 8863.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslem vytřeme formu, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Oloupanou dýni zbavenou semínek a vláken nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Uvařenou dýni necháme ve vývaru vychladnout.

  • 3

    Brambory vložíme do osolené vody a uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout.

  • 4

    Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, čedar i parmazán nastrouháme. Brambory a sýry vložíme do velké mísy spolu s olejem, strouhankou a dýni s vývarem a rozmixujeme do hladka.

  • 5

    K hmotě přidáme mouku, rozšlehaná vejce, koření, citronovou šťávu a sůl. Směs řádně promícháme a vložíme do připravené formy, povrch uhladíme.

  • 6

    Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut, až koláč zezlátne.

  • 7

    Upečený koláč podáváme teplý.

Komentáře k receptu