Barevná želé srdíčka s marcipánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 67.1 mg
 - Draslík 77 mg
 - Vláknina 2319.4 mg
 - Vitamín A 2319.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou mouku, prášek do pečiva a mleté loupané mandle smícháme v míse. Přidáme změklé máslo, 130g cukru, 50g rozdrobeného marcipánu a 1 celé vejce. Rychle uhněteme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladničky.
 - 
                                2
Zbylý marcipán, cukr a vejce zpracujeme a vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou tenkou špičkou.
 - 
                                3
Připravené těsto (je křehké a drobivé) po částech rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Vykrajujeme srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Marcipánovou hmotu cukrářským sáčkem naneseme na okraje srdíček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut.
 - 
                                4
Odděleně zahřejeme oba druhy želé. Polovinu vychladlých srdíček ozdobíme jablečným želé, druhou polovinu rybízovým želé. Necháme ztuhnout.