Lanýže s bílou a tmavou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 29.8 mg
 - Draslík 27.5 mg
 - Vláknina 1186.9 mg
 - Vitamín A 1186.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou i tmavou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni.
 - 
                                2
Kouličky (lanýže) předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády - polovinu lanýžů do bílé, polovinu do tmavé čokolády. Necháme krátce oschnout a nakonec povrch lanýžů poprášíme kakaem.
 - 
                                3
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
 - 
                                4
Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
 - 
                                5
Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
 - 
                                6
Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček, které ještě upravíme do tvaru lanýžů. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
 - 
                                7
Do každé kouličky - lanýže potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.