Vývar s tyrolskými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 80 g Špek
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 288.5 mg
  • Vláknina 6658.5 mg
  • Vitamín A 6658.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2 hodiny.

  • 2

    Oloupanou cibulku a špek nadrobno nakrájíme a restujeme na pánvi s kouskem másla. Když špek pustí šťávu, přesypeme suroviny z pánve do mísy. Přidáme mouku, celé vejce, nasekanou pažitku, čerstvou majoránku a připravené rozměklé pečivo. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme vařečkou a potom tvarujeme malé knedlíčky.

  • 3

    Knedlíčky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

  • 4

    Na každý talíř dáme 5-6 knedlíčků, které přes plátno vložené do cedníku přelijeme horkým hovězím vývarem.

Komentáře k receptu