Neapolská směs fazolí a těstovin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 107.7 mg
 - Vláknina 1121 mg
 - Vitamín A 1121 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv. na skus, ne převařené.
 - 
                                2
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm v dlani rozmáčknutý česnek a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Po chvíli česnek vyjmeme a do kastrůlku přidáme loupaná rajčata. Vmícháme rajčatový protlak a podle potřeby přilijeme vodu, aby se protlak rozpustil. Nakonec do základu přidáme na plátky nakrájenou feferonku.
 - 
                                3
Do základu přidáme vařené fazole s trochou vývaru. Po chvíli odebereme třetinu polévky a rozmixujeme ji na krém. Krém vrátíme zpět do kastrůlku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a přidáme sůl. Vsypeme těstoviny a pokud polévka zhoustne příliš, ještě dolijeme vodu. Povaříme asi 5 minut nebo déle, aby těstoviny byly vařené na skus. Podle chuti pokrm ještě přisolíme.
 - 
                                4
Na talířích zakápneme každou porci olivovým oleje.