Kokosové perníčky
Suroviny
- 100 g Med včelí
- 100 g Čokoláda na vaření
- 100 g Kokos - mletý (Kopra)
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 kávová lžička Soda jedlá
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 22 mg
- Vláknina 7363.9 mg
- Vitamín A 7363.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Prosátou mouku smícháme s kořením, moučkovým cukrem a jedlou sodou. Přidáme změklé máslo, vejce, rum a tekutý med. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu nejméně 2 hodiny odpočinout. 
- 
                                2Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrájíme různé menší tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. 
- 
                                3Vychladlé perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládou a sypeme kokosem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        