Perníčky se švestkami, brusinkami a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 250 g Med včelí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mouka žitná bílá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Švestky sušené
  • 250 g Cukr moučkový
  • 100 g Brusinky sušené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Kardamom
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 231.6 mg
  • Vláknina 13162.6 mg
  • Vitamín A 13162.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme med, cukr a vejce. Mícháme, aby se všechny suroviny spojily, nakonec přilijeme rum.

  • 2

    V míse smícháme oba druhy mouky, kakao, koření a jedlou sodu. Přilijeme směs z kastrůlku a vše promícháme. Do těsta postupně přidáváme nasekané ořechy, nakrájené sušené ovoce a nahrubo nastrouhanou čokoládu.

  • 3

    Z vypracovaného těsta vytvarujeme váleček, který ne plechu vyloženém pečicím papírem necháme 20 minut odpočinout.

  • 4

    Před pečením potřeme váleček rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, potom dopékáme 10 minut při 150°C.

  • 5

    Upečený váleček nakrájíme na kulaté perníčky.

Komentáře k receptu