Telecí brzlík smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí brzlík
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1596 kcal
  • Sacharidy 246 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 97891 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 396.4 mg
  • Draslík 671.9 mg
  • Vláknina 21750 mg
  • Vitamín A 21750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlík spaříme v horké vodě, odstraníme blány a dáme ho vařit na 10 minut. Poté vodu slijeme.

  • 2

    Brzlík zalijeme čerstvou osolenou vodou a necháme jej vařit cca 20 minut. Uvařený brzlík zchladíme ve studené vodě, osušíme jej, nakrájíme na ploché porce. Každou porci osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vajíčkách a prosáté strouhané housce.

  • 3

    Poté porce osmažíme na rozehřátém tuku.

Komentáře k receptu