Telecí brzlíky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1000 g Telecí brzlík
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 750 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 276.8 mg
  • Draslík 552.6 mg
  • Vláknina 2432 mg
  • Vitamín A 2432 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí brzlíky dobře očistíme a vypereme v několika vodách.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na polovině tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme papriku, necháme zpěnit a podlijeme trochou teplé vody.

  • 3

    Do tohoto základu vložíme brzlíky, mírně osolíme a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení brzlíky obracíme a přiléváme teplou vodu.

  • 4

    Měkké brzlíky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou a mlékem a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Před koncem varu omáčku podle chuti dosolíme, přilijeme do ní smetanu a procedíme ji.

  • 6

    Brzlíky nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Komentáře k receptu