Malinové dortíčky s čokoládovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 350 g Čokoláda bílá
  • 150 g Maliny
  • 50 g Cukr moučkový
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 220 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Likér malinový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 40 ks Maliny
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 80.6 mg
  • Draslík 132.2 mg
  • Vláknina 3397.5 mg
  • Vitamín A 3397.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, moučkovým cukrem, špetkou soli, změklým máslem a dužinou vydlabanou z poloviny vanilkového lusku. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladu.

  • 2

    V kastrůlku svaříme smetanu a za stálého míchání v ní rozpustíme nalámanou bílou čokoládu.

  • 3

    Maliny omyjeme, osušíme a rozmixujeme na pyré. Do prochladlé smetany s čokoládou vmícháme malinové pyré a malinový likér. Krém necháme v chladu asi 2 hodiny.

  • 4

    Připravené těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrájíme z něj 40 koleček s vroubkovaným okrajem.

  • 5

    Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 8-10 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 6

    Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a vychladlá kolečka ozdobíme. Navrch vždy posadíme omytou malinu.

  • 7

    Dortíčky uchováme až do podávání v ledničce.

Komentáře k receptu