Vepřová krkovička pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sádlo škvařené
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 10 stroužek Česnek
  • 12 plátek Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 141.9 mg
  • Draslík 205 mg
  • Vláknina 3975.3 mg
  • Vitamín A 3975.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 250C.

  • 2

    Krkovičku omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme dva plátky masa, posypeme kmínem, na každý plátek dáme šest plátků slaniny, polovinu na kolečka nakrájené cibule a polovinu plátků česneku. Stejně naskládáme druhou vrstvu.

  • 3

    Zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme cca 180min. Na posledních pár minut maso odkryjeme.

Komentáře k receptu