Povidlové trojhránky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 100 g Povidla švestková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1581 kcal
  • Sacharidy 310 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 250 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 24.4 mg
  • Vláknina 3731.5 mg
  • Vitamín A 3731.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozvlálíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce o straně cca 9cm.

  • 2

    Doprostřed každého naneseme lžičku povidel, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme do trojúhelníku a ve spojích důkladně zmáčkneme. Povrch rovněž potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.

  • 3

    Ještě horké trojhránky obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu