Fríské kořeněné placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy lískové
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Anýz mletý
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 136.5 mg
  • Vláknina 2758.8 mg
  • Vitamín A 2758.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, třtinovým cukrem, špetkou soli, skořicí, anýzem, koriandrem, nasekanými lískovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a s vejci. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 1cm. Rádýlkem nakrájíme obdélníčky o rozměrech 3x5cm. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.

  • 3

    Placičky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Do upečených, ještě teplých placiček vyhloubíme uprostřed mělčí důlek. Placičky necháme vychladnout.

Komentáře k receptu