Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Salám Vysočina
  • 100 g Šunka uzená
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Grilovací koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 195.9 mg
  • Draslík 508.1 mg
  • Vláknina 149.6 mg
  • Vitamín A 149.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme, okořeníme mletou paprikou a grilovacím kořením.

  • 2

    Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem. Na dno urovnáme polovinu připraveného masa. Na maso položíme plátky šunky, sýru, nakrájené papriky a natvrdo vařeného vejce. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem. Dále přidáme plátky salámu a přikryjeme zbylým masem, které na okrajích přimáčkneme, aby se spojilo s masem vespod formy.

  • 3

    Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut, potom ji vyklopíme na plech a dopékáme v troubě ještě 15-20 minut.

  • 4

    Před podáváním krájíme roládu na plátky.

Komentáře k receptu