Kaše z řepy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Červená řepa
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1107 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 1908.4 mg
  • Vláknina 31511 mg
  • Vitamín A 31511 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou a oloupanou cibuli osmažíme na sádle a zaprášíme moukou.

  • 2

    Oloupanou řepu uvaříme, nakrájíme na kousky a nastrouháme. Přidáme ji k osmahnuté cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.

  • 3

    Povaříme kaši a na talíři dochutíme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu