Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 314.6 mg
 - Vláknina 3895.7 mg
 - Vitamín A 3895.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralá chutná malá rajčata omyjeme, rozčtvrtíme dáme do misky, ochutíme je olivovým olejem, solí a pepřem. Omyté čerstvé lístky z bazalky a oregána posekáme nadrobno, přidáme je k rajčatům a vidličkou vše zlehka promícháme, pak misku zakryjeme a necháme rajčata "nasáknout" alespoň 5 minut.
 - 
                                2
Očištěné stroužky česneku rozkrojíme na poloviny. V toustovači (nebo na grilu) opečeme dozlatova plátky italského chleba ciabatty, které potřeme česnekem z obou stran. Z misky si odebereme 4 lžíce pokrájených rajčat i s puštěnou šťávou a rozetřeme je na 4 plátky opečené ciabatty. 4 potřené plátky poklademe na talíře, ke každému přiložíme ještě opečený plátek ciabatty potřený česnekem, kopeček rajčat i se šťávou a hned teplé servírujeme.