Protýkané hovězí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1021 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 56.4 mg
 - Draslík 29.4 mg
 - Vláknina 2514 mg
 - Vitamín A 2514 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a protkneme mrkví nakrájenou na klínky a šunkou.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso a orestujeme.
 - 
                                3
Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Nasucho opražíme mouku rozmíchanou ve studené vodě.
 - 
                                5
Maso vyjmeme a šťávu zahustíme opraženou moukou, řádně provaříme a dochutíme solí.
 - 
                                6
Maso vrátíme zpět a znovu prohřejeme.