Domácí francouzské bagety z pekárny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Sušené droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.

  • 2

    Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto.

  • 3

    Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.

  • 4

    Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji.

  • 5

    Pečeme 30 minut na 200 °C.

  • 6

    Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu