Zeleninová polévka II

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 0.25 ks Kedlubna
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 703.7 mg
  • Vláknina 13933.5 mg
  • Vitamín A 13933.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na olivovém oleji podusíme nasekanou cibuli. Přidáme očištěnou, nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Potom přidáme nastrouhanou petržel, čtvrtku očištěné kedlubny a celeru. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zalijeme vodou. Povaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a polévku jen necháme přejít varem.

  • 2

    Odstavíme z plotny a přisypeme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu