Kuřecí tikka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Kurkuma
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 531.8 mg
  • Vláknina 1314.3 mg
  • Vitamín A 1314.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. V míse je promícháme s nastrouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, mletým chilli, kurkumou, solí, jogurtem, citronovou šťávou a nasekaným koriandrem. V chladu necháme marinovat nejméně 2 hodiny, lépe však do druhého dne.

  • 2

    Poté maso naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme olejem. Grilujeme asi 20min dozlatova pod rozpáleným grilem. Můžeme také orestovat na pánvi pokud nemáme gril.

  • 3

    Podáváme s kouskem limety, posypané čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu