Oblíbený kuřecí steak s broskví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Broskve půlené v nálevu
  • 4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 plátek Šunka parmská
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 555.1 mg
  • Vláknina 105.5 mg
  • Vitamín A 105.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a vložíme je mezi potravinářskou fólií. Kuřecí prsa zlehka rozklepeme na plátky. Maso osolíme, ochutím čerstvě pomletým pepřem.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí steaky orestujeme z každé strany dozlatova. Každou stranu restujeme 1-2 minuty.

  • 3

    Teplotu pod pánví s výpekem snížíme téměř na minimum. Steaky vrátíme do pánve, na každý steak položíme plátek kvalitní šunky, půlku kompotované broskve a vše překryjeme plátkem dobrého sýru. Pánev přikryjeme poklicí. Maso se pod pokličkou dusí a když se sýr roztaví, hned porce obložených steaků položíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu