Pochoutka z čerstvého tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 702.9 mg
 - Vláknina 12064.9 mg
 - Vitamín A 12064.9 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.
 - 
                                2
V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.
 - 
                                3
Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.