Brambory pečené s provensálským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
  • 10 ks Brambory
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1073 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1652.1 mg
  • Vláknina 21833.3 mg
  • Vitamín A 21833.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté brambory, pokud možno stejné velikosti, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a uvaříme téměř doměkka. Vaříme přibližně 15 -18 minut. Pak je scedíme a rozkrájíme na poloviny i se slupkou. (Pokud budou větší, rozkrájíme je na čtvrtky.)

  • 2

    Ve velké rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něj dáme brambory, posypeme je solí, pepřem, pálivou paprikou a provensálským kořením. Za stálého míchání brambory pečeme tak dlouho, až budou mít zlatohnědou kůrku a krásně voní. Podáváme je horké.

Komentáře k receptu