Katův šleh - vepřové s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Lečo sterilované
  • 300 g Vepřové kotlety
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Feferony
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1140.3 mg
  • Vláknina 7426.5 mg
  • Vitamín A 7426.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou omytou kotletu bez kosti nakrájíme na tenké nudličky. Očištěný pórek a jarní cibuli s natí pokrájíme na tenké kroužky. Omyté feferonky nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V dobře rozpáleném woku rozehřejeme olej, na něm krátce za stálého míchání orestujeme nudličky vepřového masa (restujeme 3-5 minut), přidáme pórek s cibulkou, feferonky, společně restujeme další 3-4 minuty. Pak k masu přidáme malou sklenici leča, promícháme a společně vaříme přibližně 8-10 minut. Směs dochutíme solí a pepřem. Pánev odstavíme z plotny, maso se zeleninou necháme 3-5 minut odpočinout, až pak servírujeme. Dobrou Chuť

Komentáře k receptu