Cannéles

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cukr třtinový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 60 ml Rum
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 285.9 mg
  • Draslík 95.9 mg
  • Vláknina 2362.5 mg
  • Vitamín A 2362.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 801.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.

  • 2

    Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.

  • 3

    V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.

  • 4

    Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.

  • 5

    Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.

  • 6

    Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.

  • 7

    Troubu si předehřejeme na 180°C.

  • 8

    V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.

  • 9

    Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.

  • 10

    Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))

Komentáře k receptu