Kuřecí paličky s červenou fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 200 ml albert Bio Kuřecí bujón
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Kuřecí paličky bez kůže
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Provensálské koření
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 235.9 mg
  • Vláknina 8569.3 mg
  • Vitamín A 8569.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Cibule očistíme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme.

  • 3

    Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr.

  • 4

    Kuřecí paličky s fazolemi dáme na talíře a hned podáváme.

Komentáře k receptu