Telecí plátky s mrkví a citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 400 g Telecí kýta
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 403.3 mg
  • Vláknina 9875 mg
  • Vitamín A 9875 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev dáme do hrnce s vroucí vodou, chvíli povaříme a necháme okapat.

  • 2

    Mrkev spolu s nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme na pánvi přikryté pečicím papírem a lehce potřené olejem. Papír odstraníme a přilijeme citronovou šťávu.

  • 3

    Plátky telecího masa restujeme na jiné pánvi potřené olejem asi 7 minut. Potom maso přelijeme šťávou vyvařenou z mrkve a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu