Kapr v bylinkové strouhance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 678 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 266.7 mg
 - Draslík 1027 mg
 - Vláknina 17758 mg
 - Vitamín A 17758 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.8 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme.
 - 
                                2
Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla.
 - 
                                3
Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu.