Rajčata plněná krevetami, přelitá omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 935 mg
  • Draslík 884.4 mg
  • Vláknina 6292.5 mg
  • Vitamín A 6292.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata opatrně zbavíme zrníček, dužinu zevnitř mírně osolíme a rajčata obrátíme.

  • 2

    Vyloupané, vařené krevety rozmixujeme spolu s vejci vařenými natvrdo. Směsí naplníme připravená rajčata.

  • 3

    Omáčka: žloutky ze dvou vajec vařených natvrdo rozmačkáme s hořčicí, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec po částech vmícháme jogurt.

  • 4

    Rajčata přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu