Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 186.8 mg
 - Draslík 124.7 mg
 - Vláknina 2813.3 mg
 - Vitamín A 2813.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře promytou rýží dáme do kastrólu, zalijeme ji mlékem, promícháme ji s 1/2 lžičkou stévie a špetkou soli. Rýži pomalu vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut, až bude pořádně měkká.
 - 
                                2
Mezitím si předehřejeme troubu na na 180°C. Uvařenou rýži necháme trochu vychladnout.
 - 
                                3
Čerstvá vejce rozklepneme, žloutky přidáme do misky s tvarohem, bílky dáme zvlášť. Tvaroh vymícháme se žloutky a 2 špetkami stévie. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sušené brusinky v sítu dobře promyjeme a necháme je okapat. Poté 1/2 brusinek vmícháme do uvařené kaše. Zbytek brusinek přimícháme do tvarohu.
 - 
                                4
Zapékací misku vytřeme máslem, na dno dáme uvařenou rýžovou kaši, na ni rozetřeme připravený tvaroh, ten zakryjeme sněhem z bílků. Misku s kaší vložíme do středu trouby a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.