Rybí nákyp s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1429.9 mg
 - Vláknina 10842 mg
 - Vitamín A 10842 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z mořského jazyka najemno rozmělníme nebo rozmixujeme. Mírně osolíme, opepříme, přidáme čerstvé lístky kerblíku, rozšlehané vejce a tvaroh. Vše promícháme.
 - 
                                2
Směs rozdělíme do dvou zapékacích mističek lehce potřených olejem.
 - 
                                3
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20-25 minut. Po upečení chvíli počkáme, potom nákyp vyklopíme z mističek.
 - 
                                4
Oloupaná rajčata rozmixujeme a 15 minut povaříme s tymiánem, bobkovým listem, rozmačkaným česnekem a nasekanou šalotkou.
 - 
                                5
Nákyp přelijeme omáčkou a podáváme.