Rybí nákyp se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Treska aljašská
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Paprika červená
  • 150 g Cuketa
  • 200 g Lilek
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1131.7 mg
  • Vláknina 9435 mg
  • Vitamín A 9435 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní vedle sebe suché rybí filety okořeněné solí a pepřem. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku bez semínek a bílých žeber, neoloupanou cuketu a lilek, vše nakrájené na kolečka (lilek můžeme podélně rozpůlit). Podlijeme červeným vínem, přisypeme bylinky, osolíme, opepříme, přidáme konzervovaná rajčata. Asi 3 minuty podusíme a pak zeleninu navrstvíme na ryby. Ještě jednou mírně osolíme a opepříme a mísu dáme do předehřáté trouby, pečeme asi 20 minut při 220 °C. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě dalších 6-8 minut zapékáme, až je sýr zlatavý.

Komentáře k receptu