Pečená čokoláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 500 g Čokoláda hořká
  • 100 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Likér krémový - Baileys
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 930 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 427.2 mg
  • Draslík 539.8 mg
  • Vláknina 11800 mg
  • Vitamín A 11800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Menší zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme drcenými mandlemi.

  • 3

    Ve vodní lázni rozpustíme baileys, čokoládu a máslo. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme k čokoládě. Nad párou cca 5min šleháme.

  • 4

    Poté čokoládovou hmotu rozdělíme do misek a pečeme 8-10min. Na povrchu se musí vytvořit kůrka.

  • 5

    Formičky podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu