Salát řecký
Suroviny
- 300 g Okurka salátová
 - 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 5 ml Ocet bazalkový
 - 10 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.75 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 690.5 mg
 - Vláknina 9722.4 mg
 - Vitamín A 9722.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme na kostičky. Papriku a okurku také omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Petrželku omyjeme a po okapání nahrubo nasekáme. Na kousky rozkrájíme ovčí sýr.
 - 
                                2
Z oleje, česneku a bazalkového octa připravíme dresing, který ochutíme oreganem, solí, pepřem a tymiánem.
 - 
                                3
Vše důkladně promícháme ve velké míse.