Šunka s kroupami a hříbky
Suroviny
- 100 g Ječné kroupy
 - 60 g Hříbky čerstvé
 - 100 g Farmářská šunka 96% masa
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 6 ks Rajčata Cherry
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Kmín drcený
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 514.9 mg
 - Vláknina 9601.5 mg
 - Vitamín A 9601.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kroupy dáme do kastrólku, zalijeme je studenou vodou v poměru 1:2 a necháme přes noc namočené. Druhý den je v té samé vodě přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme přibližně 50 minut, pak je osolíme, ochutíme majoránkou a utřeným stroužkem česneku a dovaříme doměkka.
 - 
                                2
Mezitím si očistíme a na kroužky pokrájíme lahůdkovou cibuli. Očištěné a omyté čerstvé hříbky nakrájíme na plátky. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a kmínem. Vyjmeme je z pánve a přidáme k uvařeným kroupám. Na zbylém omastku zpěníme cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, promícháme, prohřejeme a vše přimícháme do krup. Nakonec do kroupového salátu zamícháme čerstvá cherry rajčata a petrželku. Salát případně dochutíme solí, rozdělíme do misek a podáváme teplý.