Trnčená omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Švestky sušené
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 110.5 mg
  • Vláknina 2919.3 mg
  • Vitamín A 2919.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme do studené vody sušené švestky, pak přidáme povidla a necháme povařit.

  • 2

    Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, přidáme ke švestkám, ochutíme solí, skořicí a necháme krátce povařit.

  • 3

    Švestky se nesmí rozvařit, aby z nich nevypadly pecky.

  • 4

    Do této omáčky se někdy přidávalo uvařené srdce, játra a slezina.

Komentáře k receptu