Restované krevetky s čerstvou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Okurka salátová
  • 150 g Krevety tygří
  • 1 kávová lžička Citrony
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 465 mg
  • Vláknina 5780.6 mg
  • Vitamín A 5780.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nejdříve salát z čerstvé očištěné a omyté zeleniny: papriky pokrájíme na proužky, rajčata na osminky, lahůdkovou cibulku, salátovou okurku a ředvičky pokrájíme na tenká kolečka. Všechnu pokrájenou zeleninu promícháme, osolíme, opepříme a pokapeme kvalitním olejem.

  • 2

    Omyté listy salátu poklademe ozdobně na talířě, na ně položíme ochucenou zeleninu.

  • 3

    Čerstvé krevety promyjeme pod studenou vodou, osušíme je, zbavíme krunýře a střívka. Mražené krevety vytáhneme z lednice přibližně 20 minut před přípravou, promyjeme je v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme je povolit při pokojové teplotě.

  • 4

    Do rozehřáté pánve na rozpálený olej poklademe krevety (jen v jedné vrstvě). Restujeme je 2-3 minuty, jakmile spodní restovaná strana začne růžovět, tak je všechny obrátíme a restujeme z druhé strany zase 2-3 minuty, Hotové krevety budou celé růžové až oranžové. Maso budou mít být krásně bílé, nesmí být průhledné. Hotové krevety pokapeme citrónem, poklademe hned na talíře se zeleninou a podáváme je teplé.

Komentáře k receptu