Těstoviny s uzeným lososem a koprovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Losos uzený
  • 100 g Těstoviny Fettuccine
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 292.2 mg
  • Draslík 667.9 mg
  • Vláknina 6756.8 mg
  • Vitamín A 6756.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si pikantní koprový dip: omyté snítky kopru a petrželky dáme do mixéru. Přidáme olej, pikantní hořčici, z chemicky neošetřené limetky 1 lžíci šťávy a 1 lžičku nastrouhané kůry. Vše rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a hotový dip dáme do misky.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu 2.5l osolené vody, nasypeme do ní hodně široké nudle - fettuccine a uvaříme je přesně podle návodu na skus - al dente.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme, dáme do teplé mísy, přimícháme koprový dip, zlehka těstoviny promícháme a uchováme teplé.

  • 4

    Uzeného lososa nakrájíme na proužky a v teflonové pánvi krátce orestujeme. Uvařená vajíčka natvrdo pokrájíme na čtvrtky. (Vajíčka vaříme 9 minut.) Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny.

  • 5

    Do těstovin zamícháme restovaného lososa, pak těstoviny dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, čtvrtkami vajec a hned servírujeme.

Komentáře k receptu