Rizoto s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Hovězí kýta
  • 100 g Rýže Arborio
  • 100 ml Víno červené
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2391 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 94.7 mg
  • Draslík 1144.6 mg
  • Vláknina 7158.5 mg
  • Vitamín A 7158.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v hlubším kastrolu na oleji zpěníme. Přidáme oprané a očištěné maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme. Maso osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Do směsi přimícháme opranou a okapanou rýži a pečlivě promícháme. Přidáme sterilovaná loupaná, krájená rajčata a pár sběraček vývaru. Dobře promícháme a necháme na mírném plameni vařit. Zhruba po 10 minutách přidáme hlívu, kterou jsme očistili a nakrájeli na malé kousky. V průběhu vaření přiléváme vývar po sběračkách. Chceme, aby vzniklo krémové rizoto. Když je rýže měkká, přimícháme máslo, citronovou šťávu, hrubě sekaný parmazán a jemně posekanou petrželovou nať. Rizoto už nevaříme, jen dobře promícháme.

  • 2

    Rizoto podáváme zakapané olivovým olejem a posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu