Lehké letní špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 25 g Bazalka
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 808.1 mg
  • Vláknina 12194.8 mg
  • Vitamín A 12194.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Cca 60ml vody si odložíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme třetinu oleje a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Dáme ho stranou.

  • 3

    Rajčata polélně přepůlíme, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Společně vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme zbylým olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pod rozpáleným grilem v troubě 4-5min ogrilujeme. Poté rajčata nahrubo nasekáme a přidáme i s cibulí k česneku.

  • 4

    Špagety v míse smícháme s parmazánem, nasekanými lístky bazalky, přilijeme vodu ze špaget, přidáme zeleninu, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu