Pečená cuketa se sýrem, paprikou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Sýr balkánský
  • 60 g Mozzarella light
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 521.5 mg
  • Vláknina 9378.3 mg
  • Vitamín A 9378.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zapneme na 190°C. Omyjeme cuketu, zralá masitá rajčata a oranžové papriky. Cuketu a rajčata pokrájíme na plátky, z paprik odkrojíme spodky a vydlabeme semínka, poté z nich nakrájíme kolečka. Menší červenou cibuli a šalotku očistíme a též je nakrájíme na plátky spolu se slaným balkánským sýrem a mozzarelou. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Připravíme si dva pláty alobalu (pro 2 porce). Na každý plát poklademe střídavě plátky zeleniny, mezi ni vsuneme plátky sýrů, tak jako bychom připravovali špíz. Zeleninu se sýrem pokapeme olejem, osolíme, posypeme čertsvě pomletým pepřem a petrželkou. Alobal dobře uzavřeme a obě porce dáme na pekáček.

  • 3

    Zeleninu pečeme přibližně 20-25 minut. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu