Halibut na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr smetanový 65%
  • 125 g Majonéza
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Halibut atlantický
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2015 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1027 mg
  • Bílkoviny 316 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 505 mg
  • Draslík 6983.4 mg
  • Vláknina 4079 mg
  • Vitamín A 4079 mg
  • Vitamín B6 5.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 16.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozkrojíme na osminky, naskládáme do zapékací mísy, přelijeme 2 lžícemi oleje, vinným octem a osolíme.

  • 2

    Malý pekáček vyložíme pečicím papírem a zlehka potřeme olejem. Vložíme rybí filé kůží dolů, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Rozmícháme smetanový sýr s majonézou, nasekaným koprem, nasekanou mátou, citronovou šťávou a tuto směs rozdělíme na ryby. Na každou přidáme dvě kolečka citronu. Pokapeme zbytkem olivového oleje a pečeme v rozehřáté troubě i s rajčaty cca 15min.

  • 4

    Rybu podáváme s rajčaty.

Komentáře k receptu