Ratatouille

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 653.4 mg
  • Vláknina 13123.2 mg
  • Vitamín A 13123.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nakrájíme lilky na plátky, osolíme z obou stran a necháme krátce odpočinout.

  • 2

    Mezitím nakrájíme cukety na malé kostičky, z paprik odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme je rovněž na kostičky. Na stejně velké kousky nakrájíme omyté lilky.

  • 3

    Ve větším kastrolu rozpálíme 2lžíce oleje a cca 5min na něm opékáme nejprve lilek. Vyjmeme ho, přidáme lžíci oleje a orestujeme cuketu. Rovněž vyjmeme, přidáme olej a orestujeme papriku. Papriky vyjmeme a na zbytku oleje opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, zalijeme octem a nasypeme cukr.

  • 4

    Promícháme, přidáme rajčata a lístky bazalky. Vrátíme do hrnce ostatní zeleninu, ochutíme solí, pepřem a dalších 5min provaříme. Zeleninu podáváme dozdobenou bazalkou.

Komentáře k receptu