Květák na česneku II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Květák
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 554 mg
  • Vláknina 7209 mg
  • Vitamín A 7209 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Květák potom scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Česnek rozetřeme a zpěníme v kastrolu na oleji. Přidáme květák a krátce podusíme.

  • 3

    Hotový květák opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu