Houskové knedlíky s petrželkou (bez droždí)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žemle tuková
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 141.7 mg
  • Draslík 53 mg
  • Vláknina 205.5 mg
  • Vitamín A 205.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 629.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky (včerejší) nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, mléko zahřejeme, rozšleháme v něm vejce, omytou petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    V míse promícháme housky se solí a pepřem, pokropíme máslem, přelijeme mlékem s vejcem a necháme asi 30 minut vsáknout. Poté přimícháme mouku a petrželovou nať. Vymícháme kompaktní hmotu, z ní tvoříme pevné koule velikosti tenisáku.

  • 3

    Knedlíky vaříme na páře asi 10 – 15 minut. Hotové hned rozkrojíme, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazily.

Komentáře k receptu