Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Šunka drůbeží
  • 10 g Želatina
  • 200 g Sterilovaná zelenina Halali
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 8101 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 79.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev doplníme vodou ma množství 400ml. Nálev můžeme podle chuti přisolit nebo dokyselit.

  • 2

    Potom nálev nalijeme do hrnce, vmícháme bílou práškovou želatinu a necháme chvíli bobtnat.

  • 3

    Do dvou mističek dáme na dno čtvrtku vařeného vejce, polovinu okapané zeleniny a polovinu na kostičky nakrájené šunky.

  • 4

    Za stálého míchání zahřejeme nálev s želatinou na teplotu asi 60°C - nesmí se vařit. Nalijeme na dno misek, přidáme zbylé vejce, zeleninu a šunku. Dolijeme zbylým nálevem.

  • 5

    Aspik necháme 6 hodin tuhnout v chladničce.

Komentáře k receptu